torsdag 18 oktober 2007

I Tortellinins tecken

Den här veckan har gått i Tortellinins tecken. Tortellini tre dar i rad är – lite tjatigt. Men snabblagat.

Den här veckan har tidsfaktorn varit huvudsaken och tortellini – vi pratar färdigköpta – kan faktiskt vara riktigt gott (i alla fall första dagen).
Här är världens snabbaste bjudmiddag från i tisdags:

Koka färska tortellini, tex fyllda med ricotta/spenat
Blanda med:
En halv Zeta antipasti-burk, t ex paprika/oliver eller paprika/zuccini
Rucola, mangold eller mixsallad
Några coctailtomater i halvor
Lite hackade valnötter

Riv parmesan över och servera med en god sallad.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Den mäktigaste enkla pastasås jag lagat, som också är god fixas genom att:
Krossa ett par nävar valnötter
smält liten klick smör i liten kastrull
hetta upp valnötskross
häll på 3 dl riktig vispgrädde
koka upp och reducera ihop till valfri tjocklek (ju tjockare dessto bättre)
salta och peppra

Rör ihop med valfri ofylld pasta. Detta är mycket gott, och MYCKET mäktigt. Den kan nästan framkalla "paltschwimm".

Eva sa...

Låter nötgott, men vad säger GI-fanatikerna?

Unknown sa...

GI-fanatikerna torde vara nöjda. Nästan inga kolhydrater. Bara fett, fett, fett..... ;o)

Ulrika sa...

Pasta är bäst! Snabbmat som alltid är god. Andreas sås låter för stampig för mig - paltschwimmsmat brukar jag undvika - men varför inte samma sakt utan grädde? Bara litet god olja + en krispig grönsallad?