måndag 15 oktober 2007

Bästa starten?

Veckans matfråga är: Vilken är din bästa förrätt?
Nästa helg ska vi ha en middag och jag behöver förrättsinspiration. Varmrätt blir antagligen nåt på hjort.
Alltså – ge mig tips på kluriga, goda förrätter med smak. Bästa tips får… receptet på min femstjärniga olivsoppa.

7 kommentarer:

lunkan sa...

Mycket smak, hm, men smak! Kolla denna länk till Mandelpotatisbakelse med löjrom! Såg utmaningen i dag på lunchen när jag var hem, och kunde inte låta bli att göra gallup på jobbet. Detta vann! Jag har ju en blogg i reality yuo now.
Gillar din blogg!
/Kram!

http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=7107&tlfo=0

gördis talk sa...

med risk för att verka tjatig, löjrom är oöverträffad denna årstid o då tycker jag en enkel toast med lite lök , ev creme fraiche , däremot rikligt med rom.
Fö har DN Söndag, tips på hela din meny .
Såg i kväll på eftersnack som handlade om mat,
o där var det Norrb.par som vann mattävligen häromsistens samt en kock fr Piteå med förslag på förrätter, dom finns på Webben.
Min senaste var också överraskande god
200 g Halloumiost i delade skivor
1 ask mangoldskott
100 g champinjoner
1 stor avocado i klyftor
1 granatäpple, delat, urkärnat
DRESSING: 2 msk god olivolja, 1 msk pressad citron,
1 tsk söt senap, salt o svartpeppar.

Blanda dressingen. Stek osten gyllenbrun i oljad stekpanna. Fördela grönsakerna + osten på ett fat /eller på förrättstallrikar/ , ringla över dressingen.
Strö över granatäppelkärnorna. GOTT O VACKERT

Eva sa...

TACK för tipsen! Min löjrom från Nyborg har inte kommit ännu, så det måste vänta nån vecka. Men kanske Halloumin, jag har några dar till på mig att fundera.

Unknown sa...

Crème Ninon med skumpa både i och till soppan är mums. Kanske lite somrig nu...

http://www.na.se/matdryck/visa_recept.asp?intId=453

Ulrika sa...

Hej! Antagligen för sent att lämna in ett bidrag och utan minsta vinstchans :-)
Innan en hjort skulle jag bara göra en snygg, liten, sallad: 3 salladssorter med små blad - en spetsig, en rödaktig - litet pepprig olja i botten. Något rött (körsbärstomat el morot-ed-potatisskalaren). Något svart - oliver! Något vitt - förmodligen pinjenötter, kanske brödkrutonger.

Ulrika sa...

Förresten kom jag på nåt nu: Lägg några vinkokta musslor på salladen, så blir imponansfaktorn högre. Med någon av de snygga vita sorterna med fint skal kan musslorna ersätta pinjenötterna på salladen. Ev en klick gräddfil (m löjrom som är veckans tema) till?

Och givetvis Sancerre. Då blir livet en smula vackrare.

Eva sa...

Sancerre - ja!