Jag sitter i en kall, ensam lägenhet och huttrar. Det är något med dagarna runt nollstrecket som går genom märg och ben. Kylan är kallfuktig och elementen tar för lång tid på sig.
Inte kan man hänga upp julstjärnorna ännu heller. Först ska mörkret fördjupas, november uthärdas, innan man får hänge sig åt glitter och änglar.
Nåt som värmer själen, alltså. Nåt som man kan krypa upp i soffhörnet med:
Varm choklad med rom
Värm mjölk. Bryt mörk choklad 70% i bitar och smält i mjölken.
Vispa ner 1-2 msk rom och 2 tsk ljust muscovadosocker.
Toppa med vispad grädde och flisad choklad.
Eller en ännu intressantare:
Thé med rom
Blanda svart thé med honung, mörk rom och lite mosade svarta vinbär.
Servera hett!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Nu har vi varit alldeles för vegetariska och osällskapliga en lång tid. Efter alla dessa trista middagar med lokalproducerad soppa och fil är äggulefyllda snapsglas med tillhörande kött och den goda romchokladen efteråt kanske - det enda som kan få upp mungiporna på en acceptabel nivå. Men spenatsoppa med ägghalvor kan också vara ett alternativ så gott som något bara vi har tid att ses någon gång. Bra att du håller matlagningsfanan högt min vän i tider när vi läser om mer mat än lagar den...
Äntligen, Susse, välkommen!
Råkött kommer.
Åk till IKEA om du längtar efter jul. Där tindrar julstjärnorna för fullt! Flest vid utgångskassorna av någon outgrundlig anledning...
En annan värmare är förstås -70-talets Irish Coffee.
Skicka en kommentar