måndag 10 september 2007

Lunchleda

Hur ska man få lunchen att smaka?

Lunch på jobbet har blivit nödvändigt ont. Framför allt ska det gå fort, det betyder Åhléns tvärsövergatan.
Där finns det sallad och sallad, med några stressade räkor eller gummikyckling under ett halvt kilo sladdrig pasta.
Man blundar och stänger av smaken.

I Luleå är lunch fortfarande köttfärsbiff, sås och mycket stekt potatis. Men i Stockholm är allt plastic, takeaway. Mackor i plast, meze i plast, GI i plast. Smaken rinner ut med tempot, jag tröttnar rätt fort - på båda.

Bästa smak är förstås matlåda, men det går inte för inte en långpendlare. Det finns inte kökstid att fixa middag och rester. Jag ser avundsjuk på jobbarkompisarnas hemgjorda och tar en lasagne ur jobbfrysen.
Det borde finnas en bättre lösning. Utan att för den skull involvera Östermalmshallen.

Min bästa lunch hemma: Två goda hårdbrödmackor med sallad, avocado, champinjoner, salami, tomater, lök, svartpeppar och en bit ost. Starkt kaffe till.
På jobbet: Sushi. Helst från Ichiban på Norra Bantorget.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Lunchmat ÄR en trist historia. Håller med - Sushi är en okej lösning. Helst telefonplanssushin där t o m riset är gott. En rätt okej jobblunch är annars att ta med sig en sallad med tonfisk, eller varför inte en fruktsallad med goda nötter? Båda kräver gott, grovt bröd & chèvre. Hos oss äter ingen hemlagat, så det blir mest såna där äckliga pastasallader du beskrev.