Igår blev det italienskt, en enkel kycklinggryta som smakar av det godaste: kapris, sardeller, oliver. Lätt som en plätt.
Italiensk kycklinggryta
En stor kyckling eller 4-5 filéer
Färsk rosmarin
2-4 Vitlöksklyftor
Olivolja
Rivet skal och saft av en citron
Salt och peppar
2 msk tomatpuré på soltorkade tomater
1 glas vitt vin
4-5 Sardellfiléer, hackade
Kapris
Svarta oliver
Dela kycklingen och marinera i rosmarin, vitlök, citronskal och 2 msk olivolja ca 30 min. Bryn kycklingbitarna i olivolja, salta och peppra. Häll på citronsaft, tomatpuré och vin, sjud under lock i 15-20 min.
Rör ner sardeller, kapris och oliver, koka i ytterligare ca 5 min. Smaka av och krydda om det behövs.
Allra godast är att servera med gnocci, italiensk potatispasta som finns att köpa nästan överallt. Koka gnoccin i ca två minuter, tippa över i durkslaget, häll över olivolja och fräs dem sedan i stekpannan tills de fått en brun yta, 3-5 min.
Häll upp gnocci och kyckling i ett vackert fat, strö över hackad bladpersilja.
Ett lyxigt men urgott vinval är Villa Cafaggio, Barone Ricasoli på box går också bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar