fredag 9 november 2007

Nästan framme

Nu sitter jag här och dricker saft igen.

Varje år är det likadant i november. Jag ser de första glöggflaskorna på Konsum och blir varm i själen: Jul!

Och så dricker vi saftglögg, jag och Axel. En liten mugg på morgonen för att det är så mörkt och en större mugg på eftermiddagen för att det är så mörkt.
Alkohol får man nog av ändå, det är julmyssmaken jag vill åt.

Men för dig som inte gillar saft, här är en starkare försmak:

Vin chaud
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
3 dl nypressad apelsin
4 msk råsocker
4 kanelstänger
4 stjärnanis
1 flaska rödvin
Blanda apelsinsaft, socker och kryddor (snittad vaniljstång + urskrapade frön) i en kastrull. Koka tills nästan ingen vätska återstår. Häll i vinet och värm.
Sila kryddorna och servera.

2 kommentarer:

Olof sa...

Hej, Ni har en glöggkompis i Johan. Igår när han kom till U-a från miljöbilsseminarium i Älvsjö, hade han inhandlat en flaska glögg på ICA. Han är en också riktig glöggfantast. Mys på!

Ulrika sa...

Underbart!!! Helrätt!! Efter 1 1/2 timme vid bandyplanen utan långkalsonger - glöggtiden kommer vid precis rätt tid!