torsdag 1 november 2007

Halloween på spett

Ok, nu är vi installerade i Annexet på Kungsholmen. 40 kvadrat som har visat sig kunna hysa hela familjen, kompisar, flickvänner och flick-vänner.
Vi hade glömt bort hur det känns att äta på golvet och använda flyttkartonger som bord, men det går. Nån dag.

Hittills har jag bara lyckats åstadkomma en rätt i miniköket: bulgursallad. Å andra sidan går den att variera hur mycket som helst, jag återkommer till det.

Eftersom vi än så länge bara har fyra gafflar, tiggde vi oss till middag hos syrran i söndags. Det blev en läcker försmak av Halloween, passar utmärkt i helgen - allt i svart och orange:

Kalkonspett med Halloween-pasta
Teriyakimarinerade kalkonspett: Kalkonfiléer, torr sherry, japansk soya, lite socker, färsk ingefära, vitlök.

Blanda teriyakimarinaden: sherry, soya, hackad vitlök, socker och riven färsk ingefära. Skär kalkonfiléerna i bitar ca 2x2 cm och marinera i 1 timme. Trä upp på spett och kör i ugnen, 200 grader, tills kalkonbitarna är genomstekta, men inte torra.

Halloween-pasta: Svarta oliver, orange paprika, svarta bönor, färsk tagliatelle, vitlök, persilja, olivolja.
Skär oliver och paprika i småbitar, lår dra en stund i vitlök, persilja och olja. Koka upp pastan och blanda med halloween-hacket.

Servera med en grön sallad och yoghurtsås: blanda matlagningsyoghurt med salt, peppar, citron och lite olivolja.

Inga kommentarer: