fredag 23 november 2007

Franska linser

Ett tips inför helgen: lamm med puylinser.
Jag vet att det låter tråkigt, men prova! De här linserna är bland det godaste vi ätit - men kom i håg att det måste vara de små grönsvarta puylinserna, de smakar mycker mer än vanliga gröna.
Vill man ha lite färg på tallriken, kan man ju alltid ugnsrosta några tomater med lite vitlök på.

Lammkotletter med linser
Lammkotletter
2 dl grönsvarta puylinser
1 röd paprika
½ hönsbuljongtärning
Timjan
Salladslök
Färska örter, t ex färsk timjan, bladpersilja, salvia
Dressing: Olja, vitvinsvinäger, senap, vitlök

Blötlägg linserna 1-2 timmar, koka dem sedan i buljong med en kvist färsk timjan ca 15 min. Rosta paprikan, skala och skär i små bitar. Hacka lök, vitlök och örtkryddor. Blanda dressingen.
Häll av vattnet från linserna, blanda med lök- och örthack och häll på dressingen.
Stek lammkotletterna och servera med vitlöksolja eller ett gott örtsmör.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Lammsäsongen är här. Vi fick ett nytillskott hem i en låda i färdigstyckade bitar från Mjästa lamm i Örebro. I helgen fick det bli traditionell lammgryta med bacon, franska örter, vitlök, vin och vita bönor (ej de i tomatsås). Gryta mört, gott och ger en varm höstkänsla. Mmmmm. Ser redan fram emot att äta resten av lammet som vilar i frysen.

Eva sa...

Lamm är bara bäst. Vi köper från en gård utanför Piteå och det är lyxmiddag varje gång - oavsett vilka delar vi äter.

Unknown sa...

Skrev fel gård. Den heter Mäjsta:
http://majsta.se/
Gott gottigott gott.