söndag 13 januari 2008

Nötigt

Idag blev det en riktigt god söndagmiddag, kyckling i en variant på sataysås som de asiatiska kvarteren i Danyel Couets Paris bidrog med.
Till efterrätt fruktsallad och varm sabayon med passionsfrukt.

Många ingredienser, men det är värt besväret!

Sesamkyckling
Kycklinglår

Till såsen:
½ dl rostade cashewnötter
2 vitlöksklyftor
½ dl socker
4 cm ingefära
½ dl soya
½ dl sesamolja
½ dl tomatpuré
½ dl risvinäger
1 tsk senapspulver
2 msk rostade sesamfrön
½ dl kokosmjölk
½ dl hönsbuljong
tabasco

Skär kycklinglåren i mindre bitar och bryn dem i neutral olja. Mixa alla ingredienser till sesamsåsen. Doppa kycklingbitarna i såsen, lägg dem i en ugnspanna och stek i ugnen, 150 grader tills de är färdiga. Servera med jasminris, grönsaker och resten av såsen.

2 kommentarer:

lina sa...

Gud så gott det låter!!! Kan tänka mig att det skulle gå hem hos sonen också!

Eva sa...

Faktiskt. Axel som är snart sjutton och bara gillar mormors köttbullar och potatismos var klart positiv, fastän kycklingen har mycket smak och är rätt stark.