måndag 27 augusti 2007

Blomkål med smör



Dagens bästa: färsk blomkål, med salt och smör.
Eller mer sanningsenligt: med Bregott havssalt. Dyrt, onödigt och gott!
Man kan förstås krångla till det om man vill: toppa blomkålen med små bitar av stekt bacon, persilja och timjan. Men egentligen behövs det inte; salt & smör - eller god olivolja - räcker.

Här kommer ett syskontips, med rödbetor i stället för blomkål:
Små fina rödbetor, skalade och kokta
1/2 paket bacon, hårdstekt
Valnötter
Pecorino-ost
Färsk persilja
Färsk timjan

Skär de nykokta rödbetorna i klyftor. Gör en mild dressing av t ex god rapsolja, mild vinäger, fransk senap, salt & peppar och häll över de varma rödbetorna. Skär baconet i små bitar och strö över rödbetorna, tillsammans med valnötterna. Hyvla över pecorino. Lite hackad persilja och timjan på toppen.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Snygg bild, men är verkligen lila blomkål gott? Känns inte helt okej att stoppa in i munnen. Kanske kan prova servera det till Halloween? Med svartrot på?

gördis talk sa...

hej va bra , Axel hjälpte mig så nu kan jag kommentera,
rödbetsreceptet var bra men bacon utesluter jag nog

Olof sa...

Rödbetsreceptet var kanon!