söndag 30 december 2007

Återvinningskalas

Lika tråkigt som det är att panta tomburkar och petflaskor, lika kul är det att göra återvinningsmat. Med rester försvinner alla eventuella pretentioner och krav, det är bara att koppla på matfantasin.

Och mellandagarna är ett eldorado för återvinnningskreatörer:

Lyxpasta med julostar och skinka
Omelett med avokado och gravad lax – lägg på toppingen sist.
Sallad med kall potatis, kikärter och onsalakorv från julbordet.
Knäckebrödmacka med kalla köttbullar, stark senap och rödkål.
Grovt julbröd med inlagd strömming, lite salladslök och endiver.
Rödkålssallad med mandariner och quinoa.

… kombinationsmöjligheterna är oändliga. Nu när julbordet är avdukat och festduken åkt i tvätten är det bara att sätta igång. Allt är tillåtet, öppna kylen och blanda!

Skriv gärna och berätta om ditt bästa återvinningsrecept.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Nu håller jag inte med! Julbordsåtervinning är extremt tråkig matlagning. Hos oss liknar julbordet mest "tisdag i november": köttbullar, prinskorv, skinka och kokt potatis. Pytt i panna är förstås bästa återvinningen. Helst med råstekt potatis (kasta julbordpotatisen!) och mycket timjan. En annan favorit är en god potatisgratäng med skinkrester och några strimlor rökt lamm. Blanda gärna krossad tomat i mjölken, så smakar det mer.

Fiskresterna är svårast. Förrättstallrik m sill,lax, ål funkar förstås för vuxna.

Ser fram mot nyår då vi får ny mat!